Parochie van de Heilige Kruisverheffing

Begraafplaats

De begraafplaats ligt aan de zij- en achterkant van de kerk.

Wanneer je het kerkhof betreed wordt je getroffen door de eenvoud en uniformiteit van de grafkruisjes.

Alle kruisjes zijn van blauwsteen en hebben gegraveerde teksten met een zilvere inlage.

Op het oude kerkhof, tussen de kerk en de oude boerderij “Meussenhof”, liggen nog enkele oude grafstenen en staan nog twaalf oude hardstenen kruisen, de meeste uit de zeventiende eeuw.

Het oudste graf is van Theodoor Bracht, hij was de oudste bekende pastoor na de afscheiding van de parochie Heughem in 1266. Hij overleed volgens het grafschrift op 15 februari 1621.

Ook de urnemuur is voorzien blauwstenen platen met ingefreesde zilveren letters.

In het midden van het kerkhof staat een afscheidsmuur, waar bij iedere uitvaart afscheid genomen kan worden van de overledenen.

Het gehele kerkhof wordt onderhouden door vrijwilligers.

Ringleiding

In de middenbanken is er de beste verbinding met de ringleiding.

Doorzoek de website

Parochiekantoor Cadier en Keer Groenstraat 2